YouP telecom | Actueel

Design telefoons van innovaphone winnen red dot award: product design

Goede reden tot feestvreugde bij innovaphone: De nieuwste productlijn van design telefoons is met de fel begeerde „red dot award: product design“ onderscheiden. De onlangs op de CeBIT voorgestelde designlijn, die door de IP-specialist ontworpen is voor representatieve kantooromgevingen en veeleisende professionele gebruikers, wist de jury duidelijk te overtuigen. De „red dot design award“ is één van de meest belangrijke internationale productwedstrijden. Dit jaar dongen ontwerpers en bedrijven uit meer dan 60 landen met in totaal 4433 producten mee naar de prijzen. De officiële uitreiking van de red dot design award vindt in Essen plaats op 4 juli, in aanwezigheid van meer dan 1000 gasten uit de designwereld, industrie en media. Hierop aansluitend zullen de winnende producten vier weken lang in een speciale tentoonstelling in het red dot design museum te zien zijn.

innovaphone IP232Dagmar Geer, Voorzitter van de Raad van Bestuur en Directrice Marketing van innovaphone, is blij met de onderscheiding: „We hebben veel tijd geïnvesteerd en hebben ons hart en ziel in de ontwikkeling van de nieuwe productlijn gestoken. We wilden in alle opzichten aan de hoge verwachtingen voldoen die aan onze eindtoestellen gesteld worden. Onze klanten zijn enorm enthousiast over de nieuwe telefoons. Dat deze nu ook zo goed aankomen in de designwereld, zoals uit de red dot design award blijkt, is voor ons zowel een grote eer als een stimulans voor de toekomst.“ 

Professor Dr. Peter Zec, initiatiefnemer van de red dot design award, legt uit: „Onze jury heeft de ingezonden producten zoals altijd uiterst kritisch onder de loep genomen. Design kwaliteit was de doorslaggevende factor in het jureringproces, en echt nieuwe creatieve oplossingen zijn eveneens beloond. Beide criteria zijn niet alleen een graadmeter voor goed design, maar ook voor het potentiële succes op de markt. Dit wordt door het gerichte gebruik van onze gerenommeerde designprijs nog eens duidelijk verhoogd.“

Modern design met baanbrekende technische details

De designlijn is het werk van innovaphone’s eigen ontwikkelingsafdeling. De productlijn bestaat op het moment uit de IP222 en IP232 en wordt binnenkort met verdere toestellen uitgebreid. De telefoons verenigen modern design met baanbrekende technische details. Op het eerste gezicht valt vooral de hoorn op die de indruk geeft vrij te zweven. Dit wordt mogelijk gemaakt door een magneetoplossing, die de hoorn onzichtbaar op het apparaat vastzet. De toestellen beschikken over een groot kleurenbeeldscherm met optimale resolutie, en klassieke functietoetsen of een touchscreen, dat ook de meest veeleisende gebruiker met zijn intuïtieve bedienbaarheid overtuigt. Ook het technische innerlijk van de nieuwe telefoons heeft veel te bieden. Door het gebruik van de nieuwste technische standaards zijn de telefoons niet alleen fraai om naar te kijken, maar zetten ze ook nieuwe maatstaven op het gebied van spraakkwaliteit en energieverbruik.

Winnende producten in red dot design museum

Samen met de andere winnende producten worden de designtelefoons van 5 juli t/m 1 augustus tijdens de „Design on stage – winners red dot award: product design 2011“ tentoonstelling in het red dot design museum getoond. Deze bevindt zich in het werelderfgoed Zeche Zollverein in Essen en heeft met meer dan 1500 producten op meer dan 4000 vierkante meter wereldwijd de grootste permanente tentoonstelling van hedendaags design. 

Belangrijkste designwedstrijd wereldwijd

De red dot design award bestaat sinds 1955 en is de grootste en meest gerenommeerde designwedstrijd ter wereld. Er zijn drie verschillende categorieën: „red dot award: product design“, „red dot award: communication design“ en „red dot award: design concept“. Alleen al in 2010 waren er bijna 14000 aanmeldingen uit 68 verschillende landen.