YouP telecom | Actueel

DrayTek introduceert nieuwe Vigor 2920 serie

DrayTek Corporation Taiwan introduceert vandaag een nieuwe high speed router, de Vigor 2920 serie.

Tegenwoordig overstijgen de snelste internetaansluitingen in Nederland al de 100Mbps. Voor optimaal gebruik van deze snelheden heeft DrayTek de Vigor 2920, een snelle professionele router voor de (klein) zakelijke markt, ontwikkeld. Met een daadwerkelijke doorvoer van 130Mpbs voldoet de Vigor 2920 serie aan de snelheden die nu beschikbaar zijn in de markt.

De Vigor 2920 is een dual WAN breedband router die beschikt over een Gigabit WAN poort, een fast ethernet WAN en vier Gigabit LAN poorten. Wanneer gebruik gemaakt wordt van 2 internetaansluitingen zorgt de Vigor 2920 voor load balancing of fail over.

De 3,5G UMTS/HSDPA ondersteuning die de Vigor 2920 op de USB poort heeft, zorgt ervoor dat de behoefte om constant online te zijn, kan worden vervuld. De dongle kan als hoofdaansluiting worden gebruikt of als back-up worden toegepast voor de kabel of DSL aansluiting. Uiteraard kan deze USB poort ook als printerpoort gebruikt worden.

Naast deze functionaliteiten beschikt de nieuwe Vigor 2920 over een geavanceerde firewall en biedt het de mogelijkheid om 32 simultane VPN IPSec verbindingen op te zetten. Met behulp van een DrayTek rackmount plate is de Vigor 2920 eenvoudig te plaatsen in een 19” patchkast.

De Vigor 2920 is leverbaar in twee modellen de Vigor 2920 en Vigor 2920n. De Vigor 2920n beschikt over een 802.11n wireless access point. Deze 11n standaard biedt snelheden tot 300Mbps en een uitstekende dekking, waardoor de Vigor 2920n een snelle en efficiënte oplossing voor gebruikers is. Het netwerk is optimaal beveiligd door functionaliteiten als WPS, MAC address access control, multiple SSID en de WEP/WPA/WPA2 encryptie.

De Vigor 2920 serie zorgt ervoor dat DrayTek ook zakelijke gebruikers een snelle en professionele oplossing voor highspeed internet kan bieden. De uitgebreide functionaliteiten van dit model voor een betaalbare prijs, maken dit model aantrekkelijk voor de klein zakelijke markt.