YouP telecom | Actueel

Xelion 8 lanceert centraal platform voor hybride werken in mkb

Xelion introduceert de nieuwe release Xelion 8 op 10 september tijdens zijn jaarlijkse partnerevent. Naast de bestaande mogelijkheden van telefonie, chat en sms zijn onder meer naadloze integratie met Teams en video aan het communicatieplatform toegevoegd. Xelion 8 is zo een ideale oplossing voor organisaties die hybride of zelfs volledig mobiel willen werken in het nieuwe normaal.

Xelion 8 is een moderne oplossing voor bedrijven en organisaties die al hun vormen van communicatie willen bundelen en beheren op één platform. Xelion 8 heeft met de huidige lancering ook een nieuwe generatie apps waarmee medewerkers eenvoudig en volledig locatieonafhankelijk kunnen werken, met elke smartphone en op elk mobiel netwerk.
 
Apps
Xelion introduceerde als eerste Nederlandse VoIP-leverancier al in 2008 een softphone waarmee bedrijven konden bellen via de PC. Deze succesvolle toepassing is in de loop der jaren verder ontwikkeld voor smartphones en Chromebooks. In Xelion 8 is de nieuwste generatie webtechnologie gecombineerd met de ervaring van duizenden zakelijke gebruikers met de eerdere apps. Dit heeft geresulteerd in een platform met kwalitatief hoogwaardige apps, waarmee gebruikers alle zakelijke communicatie doen via hun smartphone.
 
Teams-integratie
Veel mkb-bedrijven maken sinds het uitbreken van de coronapandemie noodgedwongen gebruik van Teams om contact te houden met collega’s en relaties, zonder naar kantoor te komen. Ook na de coronacrisis blijft video voor organisaties een handige mogelijkheid om te communiceren. Door een naadloze integratie met Teams kunnen klanten van Xelion gewoon bellen of videogesprekken voeren zonder de aanschaf van dure licenties. Daarnaast is video ook beschikbaar in Xelion zelf en kunnen gebruikers zelf kiezen voor de tool die voor hen het makkelijkst werkt.
 
Gebruikersgemak
Bedrijven willen volgens partnermanager Thijs van den Ende van Xelion hun communicatie zelf kunnen regelen zonder gedoe. “Xelion 8 is daarop voorbereid. Medewerkers kunnen al hun instellingen eenvoudig aanpassen aan hun persoonlijke wensen en situatie”, zegt Van den Ende. “Zo kunnen ze hun zakelijke en privégesprekken simpel scheiden, bij slechte datadekking eenvoudig terugvallen op 3G en gesprekken makkelijk doorschakelen. De belangrijkste eis van mkb-organisaties is immers dat geen enkel gesprek mag worden gemist.”
 
Beschikbaarheid
Xelion 8 is vanaf eind september beschikbaar via de ruim 400 partners van Xelion en nieuw aan te sluiten gebruikers. Ook de ruim 60 integraties met CRM- en andere mkb-applicaties in de Xelion Marketplace zijn vanaf dan operationeel in combinatie met Xelion 8. Bestaande gebruikers van Xelion krijgen in het laatste kwartaal van dit jaar de mogelijkheid om te werken met de nieuwe release.