YouP telecom | Actueel

Topresultaten voor innovaphone PBX: nieuwe studie van ComConsult

Een nieuwe productanalyse van ComConsult Research bevestigt de hoge kwaliteit van de innovaphone PBX. Dit positieve oordeel heeft betrekking op zowel de hardware als de software van de innovaphone oplossing. Speciale aandacht ging tijdens het onderzoek uit naar de nieuwe functies op het gebied van mobility en presence. Deze werden in het testlab uitvoerig onderzocht.

De voor het onderzoek geteste versie 8 software heeft enkele nieuwe functionaliteiten, maar de aandacht ging vooral uit naar de presence functie. Als bouwsteen van een Unified Communications infrastructuur maakt deze het de gebruiker mogelijk de eigen actuele beschikbaarheid aan collega‟s mee te delen. De standaard status-voorkeuzes kunnen te allen tijde met eigen statusinformatie uitgebreid worden. De presence functie beperkt zich niet tot een uitwisseling tussen innovaphone systemen, maar kan door de compatibiliteit met producten van andere producenten, zoals Microsoft OCS ook in de communicatie naar buiten gebruikt worden. D.m.v. „dual forking‟, ook een nieuw kenmerk, kan voor één gebruiker een willekeurig aantal nummers opgezet worden. Voor de OCS-integratie is dual forking noodzakelijk, omdat alleen op deze manier zowel de OCS client als de telefoon een oproep signaleren. Ook andere nummers, zoals nummers van een mobiele telefoon of externe nummers - bijvoorbeeld van een analoge telefoon in een home-office- kunnen op deze manier geïntegreerd worden.
 
Eveneens nieuw in deze versie van de innovaphone PBX is de Hosted-functionaliteit. Weliswaar kon de innovaphone PBX al voor de versie 8 software als Hosted PBX gebruikt worden, maar de nieuwe versie maakt virtualisatie van PBX systemen en multitenancy mogelijk. Hiermee kunnen op één en dezelfde PBX meerdere virtuele en van elkaar onafhankelijke PBXen voor verschillende klanten (tenants) bestuurd en beheerd worden.

Het onderzoek benadrukt ook de consequente standaardconformiteit van het volledige innovaphone productassortiment: alle producten ondersteunen beide VoIP-standaards SIP en H.323. „Dit heeft het voordeel dat er een volledige interoperabiliteit met andere standaardconforme SIP-eindproducten gegarandeerd kan worden, waardoor bijv. ook producten van derde partijen gebruikt kunnen worden, “ aldus de experts van ComConsult.

In de samenvatting van de studie, die de „goede algemene indruk” van de innovaphone oplossing benadrukt, wordt ook nog „de hoge kwaliteit van de documentatie, die o.a. via een zeer actuele wiki ter beschikking gesteld wordt” geroemd. „We zijn er erg blij mee dat de positieve feedback, die onze producten in de markt ontvangen, nu ook door de specialisten van ComConsult bevestigd wordt“, zegt Gerd Hornig, sales directeur bij innovaphone.

Op http://www.comconsult-research.de/de/innovaphone.php kan de volledige ComConsult productanalyse (Duitse versie) gratis gedownload worden.