YouP telecom | Portfolio

Netwerk

De telefonie-omgeving van ondernemingen met meerdere vestigingen is door de jaren heen vaak uitgegroeid tot een zeer heterogeen landschap. In het algemeen was het in het verleden te duur en niet lonend alle locaties te voorzien van hetzelfde telefooncomfort. Het gevolg is dat er voor de verschillende vestigingen binnen een bedrijf meerdere, verschillend opgeleide technici beschikbaar moeten zijn. Bovendien moeten bijna alle onderhoudswerkzaamheden ter plaatse worden uitgevoerd. Voice-over-IP biedt ten opzichte van de traditionele technologie vele voordelen. 

 
Managed PBX
Indien gewenst kan het beheer van de centrale opgesplitst worden tussen de eigenaar van de telefooncentrale en de provider. Zo kunnen bijvoorbeeld nummerverdeling, groepsbeheer en gebruikersinstellingen door de eigenaar worden beheerd, terwijl het puur technische beheer voor rekening komt van de provider. Deze heeft de benodigde kennis hiervoor in huis en is verantwoordelijk voor de verbindingen met filialen en het openbare telefoonnet en voor het overige beheer van de centrale.
 
 Hosted PBX
Zoals bij alle outsourcing projecten wordt ook hier de niet tot de corebusiness behorende technologie uitbesteed aan een firma die over de benodigde vakkennis beschikt. Het is een combinatie van beheer in eigen hand en door een provider zoals men gewend is van webhosting.
 
innovaphone PBX
Door het doordachte locatieconcept kunnen de verschillende vestigingen bij uitval of overbelasting elkaars functies overnemen. Zo kunnen bijvoorbeeld de buitenlijnen van andere vestigingen gebruikt worden wanneer de eigen lijnen bezet zijn. Ook is het mogelijk een PBX te configureren als standby-systeem voor een andere locatie. Desondanks functioneren de telefoonsystemen van de verschillende locaties onafhankelijk van elkaar, en blijven zelfs bij uitval van de onderlinge IP-verbinding ongestoord verder functioneren. De gesprekken worden in dat geval over de buitenlijnen van de vestiging geleid.
 
 Wanneer het gaat om een scenario met verschillende locaties wordt één innovaphone-PBX als master geconfigureerd. Alle deelnemers en hun locaties zijn in deze PBX opgeslagen. Wanneer een deelnemer wordt gebeld vanuit een andere locatie leidt de locale PBX de oproep door naar de master-PBX in de centrale. Vervolgens wordt de oproep – direct of via een andere vestiging - doorgestuurd naar de betreffende deelnemer. Door de masterfunctie van de centrale PBX wordt automatisch een backupversie van de locale PBX gemaakt. Wanneer de locale PBX uitvalt en de IP-verbinding met de centrale niet gestoord is, kan de centrale PBX de functies van de locale PBX direct overnemen.
 
 Met onze dienst YouP Connect zijn wij in staat om voor u een Hosted PBX te configureren welke aan al uw eisen kan voldoen
 
Naar boven